Brandhout

BTSS Brandhout produceert zelf ons brandhout, hiervoor beschikken wij over professionele materialen.

Bomen tot een doormeter van 40 cm gaan door onze zaagklief combinatie en komen er aan de andere kant gekloven en gezaagd uit. Deze gekloven stukken worden nog eens handmatig bijgekloven indien ze te groot zijn. Zo bekomen wij hier een homogene partij hout een zeer goede kwaliteit bevat. Door deze kliefcombinatie is het mogelijk om een zeer groot aantal hout stock te beschikken in een korte verwerking periode.

Voor de grotere en dikkere stammen bezitten wij een waar arsenaal aan materiaal. Eerst worden deze stammen met de kettingzaag gezaagd op de juiste afmeting zodat ze te hanteren zijn. Deze gezaagde stukken worden onder een horizontale kliever gekloven in handelbare stroken die daarna nog verdeeld worden in homogene stukken. Dit kan zowel handmatig met een bijl als met ons klein kliefmachine gebeuren.

Al deze stukken worden verplaats naar schuilhokken zodat ze kunnen drogen door de wind. Indien wij een bestelling krijgen worden deze stukken in bakken gestapeld en gekipt op onze aanhangwagen of die van de klant zodat we met weinig inspanning het hout kunnen meegeven aan onze klanten. Zo garanderen wij steeds de juiste hoeveelheid aan hout en natuurlijk ons kwaliteit brandhout.

Voor onze kleinere takken beschikken wij over een cirkelzaag, waarmee we deze kleine diameters snel kunnen verwerken naar zeer korte afmetingen. Deze stukken zagen we meestal op lengtes van 25 cm omdat deze takken nogal grillige vormen kunnen hebben. Deze stukken worden los in bakken van 1m³ gestort, zo bekomen wij een volume van 0,7 stère hout per bak. Deze bakken hebben voldoende verluchting stroken zodat dit hout gemakkelijk droogt in deze bakken.

Aangezien we steeds achter specifieke vragen van klanten aan gaan, zijn we momenteel aan het testen met zakken aanmaakhout en lichtere houtsoorten zoals canada. Deze zijn leverbaar naargelang de voorraad.